" Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face slobozi " Evanghelia Sfântului Ioan VIII:32

luni, 2 iunie 2014

Ben Carson

"Nevoia cea mai mare pe care o are lumea acum, este aceea de barbati - barbati care sa nu se lase cumparati sau vanduti, barbati care sa fie cinstiti si credinciosi in adancul sufeltului lor, barbati care sa nu se teama sa spuna lucrurilor pe nume, barbati a caror constiinta este la fel de bine orientata catre datorie, precum este acul busolei catre pol, barbati care vor lua pozitie neclintita pentru adevar chiar daca s-ar prabusi cerurile."




Ben Carson (numele intreg - Benjamin Solomon Carson) este un neurochirurg american de culoare foarte popular in SUA, dar mai putin cunoscut publicului romanesc.
Parintii sai au divortat inca de cand era foarte mic, iar mama sa a fost nevoita sa munceasca din greu pentru a-l creste pe el si pe fratele lui. Unul dintre secretele sucesului lui Ben a fost insasi mama lui care desi avea doar trei clase era o femeie foarte ambitioasa
si inteligenta. Pentru a nu trai din ajutor social (deoarece ea credea ca cine traieste din ajutor social nu isi va putea depasi niciodata conditia, ramanand in aceea situatie pentru tot restu vietii) avea cate 2-3 joburi, fapt pentru care trebuia sa plece inca de la 5 dimineata intorcandu-se acasa, uneori dupa miezul noptii. Ideea revolutionara care i-a venit mamei a fost aceea de a nu le mai permite baietilor ei sa se uite la televizor, decat cu un program foarte strict. In schimb trebuiau sa citeasca  2 carti pe saptamana carora sa le faca un rezumat, pe care mama il citea si il sublinea :-) desi baietii nu stiau ca mama nu prea putea citi :-) . Aceasta si multe altele au facut incet, incet ca perceptia de sine si perspectiva despre viata sa i se schimbe. Rezulatel muncii sarguincioase au dat roade in sensul ca ,
Ben a castigat o bursa la Yale Univeritym fapt care i-a deschis drumul spre o cariera de doctor.
Nu as vrea sa umplu pagina cu date biografice - o buna parte din cartile lui Ben Carson fiind traduse si in limba romana- Maini inzestrate, Gandeste cutezator, Imagine de ansamblu si Asuma-ti riscul.
Personal Ben Carson m-a influentat destul de mult in modul in acre privesc lucrurie astazi, a fost si continua sa fie un model penru mine. Eram copil cand am "devorat" cartile scrise de el. Cate-va idei pe care le-am desprins din cartile lui si care cred ca merita mentionate:
Primul lucru pe cate ar trebui sa si-l formeze cineva este o viziune sanatoasa despre lume si viata. Sa-ti pui tinte inalte la care sa muncesti din greu pentru a le putea realiza- cu alte cuvinte tu esti la carma vietii tale iar propriile alegeri si decizii sunt cele care iti influenteaza in cea mai mare parte viata. Cauta sa rezolvi problemele umbland la cauza nu la efecte.
Recent Ben Carson s-a retras din functia de neurochirurg, il apreciez pentru un fapt pe care extrem de putini oameni reusesc sa il faca - sa zica destul si sa se retraga in glorie.
Ben Carson ramane pentru mine un tip cu foarte mult bun simt, inteligenta si echilibru care poate deschide o pagina noua de istorie.
In continuare un documentar despre viata lui Ben:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu