" Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face slobozi " Evanghelia Sfântului Ioan VIII:32

luni, 1 august 2011

Despre alimentatie

Atentie, imaginile sunt ... socante !!!
... dar iti pot oferi multe motive ca sa nu mai consumi carne.
Desgustator ... si in acelasi timp rusinos pentru specia umana.

6 comentarii:

  1. E ingrozitor intr-adevar !

    Daca pe taranul care taie o gaina din curte odata la cateva luni sau un porc pe an il putem intelege, grozniciile din aceste ferme si abatoare sint total oripilante.

    Se vede ca o parte din faptele odioase din film sint vina persoanei individuale, nu parte a "procesului tehnologic". Dar ma intreb daca nu cumva din cauza vietii de zi cu zi pe care o au acesti oameni in conditiile de acolo ajung "dusi cu capu"...

    RăspundețiȘtergere
  2. de ani de zile imi pun problema asta si incerc sa inteleg etica ei.
    am ajuns la concluzia ca totul se leaga de globalizare si de tendinta de a consuma mult si implicit de educatia fiecaruia.
    in fond, nu rezolvi mare lucru daca alegi sa fii vegetarian. la fel de bine poti sa omori indirect marmotele care se hranesc cu laptucile pe care tu le pui in salata ta de vegetarian.
    tot timpul o specie a dat in cap celeilalte ca sa supravietuiasca. e normal sa controlam toate speciile pamantului si sa le exploatam in favoarea noastra. trebuie sa mai lucram totusi la felul in care le tratam spre a fi sacrificate si la o mai buna gestionare a risipei. in unele locuri lucrurile se schimba. am gasit in romania cateva ferme care produc industrial dar prin metode traditionale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare ca problema e tratata de multi cu o oarecare naivitate. Cine maninca laptucile marmotelor ? :-)

    Multi oraseni nu prea stiu cum se cresc animalele. O vaca maninca cca. 2kg de furaj pentru 1l de lapte, iar 1kg de cascaval necesita cam 10l de lapte. Pentru 1kg de carne, sint consumate cam 10 kg de furaj.

    Chiar pe acest blog este un articol despre cum au trecut danezii peste criza alimentara din timpul razboiului, crescand mai putine animale si consumind vegetale. (vezi Dr. Mikkel Hindhede)


    Stiu ca pentru unii e sumbra perpectiva ca nu s-ar mai bucura de fripturi si carnaciori, dar pentru asta nu ne putem pune astupa ochi si gata.

    Intr-adevar, problema cea mai grava pe care o vedem nu e faptul in sine ca se cresc animale, ci modul in care se face asta. Acolo vedem lucruri care ar trebui aspru pedepsite de lege, iar reglemetarile si controalele sa fie mai drastice.

    Lucrurile nu sint intodeauna asa, iata poze si un filmulet cum poate sa arate o ferma, si chiar daca astfel carnea ar fi mai scumpa, am minca mai putin si mai de calitate. Spre sanatatea noastra si respectul pentru cea ce e viu.


    http://en.wikipedia.org/wiki/File:DairyBarnOttawa.jpg

    http://www.fredhoogervorst.com/oni.app/local/upload/21363.jpg

    http://www.youtube.com/watch?v=G9W8lfvl_qY

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc baieti pentru comentarii. Foarte frumos videoclipul de pe youtube :-) Da, ai sesizat foarte bine corelatia cu acel artcol. In curand ne va paste o criza mult mai mare ca cea economica. E vorba de criza alimentara. Problema este ca civilizatia noastra este tributara conceptiei consumeriste (cat mai mult) ... care dupa cum se vede ... iese si ... cat mai prost. In ritmul asta nu vom mai putea continua mult :-(

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar sa ştii ca poate nici n-ar fi rea criza asta alimentară ! :-) Toate au un rost pe lumea asta, chiar si intamplarile aparent nefericite. Eu cred ca cineva are grija de ele.

    Ne putem astepta la bine daca facem rau ?
    Oare omului i s-a dat putere asupra creatiei ca sa o strice si sa se poarte fara minte ? Putem justifica defrisarile masive, poluarea apelor, solului si aerului, si altele doar prin faptul ca avem putere ? Asta fac si dictatorii asupra oamenilor pe care ii stapanesc !

    Zic unii ca animale s-au mincat dintodeauna (e discutabil daca intodeauna si in orice regiune) dar ati intrebat pe bunicii vostri cand taiau cate o gaina ? Cand era batrina sau bolnava. Porc se taia rareori in fiecare an, rasele care se cresteau atunci nu ajungeau la maturitate intr-un singur an. De vaca ce sa zic, vaca era averea omului, avea mare grija de ea.

    De ce spun ca poate n-ar fi rea o criza alimentara ? Pentru ca ar reda omului respectul pentru mincare, nu s-ar mai arunca atit de mult, nu s-ar mai face atitea mofturi. Acum hrana e perceputa ca o chestie ieftina, cumperi cat vrei si maninci cat ai chef, restul arunci. Sau alegi ce-ti place si lasi ce nu-ti convine in farfurie. Asta in timp ce milioane de oameni - fara exagerare - sufera de foame.

    Normal ar fi ca pretul carnii sa fie mult mai mare decat al hranei vegetale, de 15-20 de ori, dar politica agricola denaturaza proportia fireasca, si se ajunge la odiozitatile prezentate in film.

    Macar atit daca s-ar putea, sa mincam mult mai putina carne si produsa natural, in ferme bio sau in gospodarie, si nicidecum din cea obtinuta industrial. (Este recomandat maxim 2-3 mese pe saptamina) Ar fi si acesta un mare pas spre o lume mai frumoasa, si veti fi felicitat si de doctorul vostru :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. toctomerius, Thank you for your prayer(s) for Deanna. God bless you. -Gorges

    RăspundețiȘtergere