" Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face slobozi " Evanghelia Sfântului Ioan VIII:32

vineri, 11 martie 2011

Exercitiul fizic 1



Saptamana aceasta "m-am lasat de fumat" :-) ... in ciuda faptului ca nu am fumat niciodata si nici nu o voi face. Dar ... "a incepe sa faci miscare este comparabil cu a te lasa de fumat" Dr. Ralph Paffenbarger.
Saptamana aceast m-am reapucat de alergat, dupa cati-va ani (2-3) de abstinenta :-(, incepusem sa prind ceva rugina ... si m-am gandit ca tebuie sa fac ceva inainte de a-mi ajunge rugina la os :-)
E gorzav ...
Si ca sa aduc putina motivatie voi prezenta istoria unei doamne pe nume Mavis Lindgren (istorioara este preluata din cartea domnului profesor Lucian Cristescu, Incepe sa traiesti).
Istoria bunicutei Mavis Lindgren incepe acolo unde istoria celor mai multi se incheie. La 62 de ani, cu sechelele unei tuberculoze din tinerete, ale multiplelor pneumonii si cu degetele deformate de artrita, Mavis arata ca de 70. Pana la varsta aceea practicase un singur sport ... crosetatul :-). Ce a urmat, insa, i-a adus celebritatea de erou de prima pagina in New York Times, Sports Illustred si alte publicatii de mare tiraj.
Totul a inceput cu un seminar de sanatate, cand doctorul, el insusi pacient de cardiologie, a prezentat beneficiile exercitiului fizic. "Va astept maine dimineata la sase, in tenisi".
Desi consteinta de neputinta ei, a zis totusi sa incerce. La inceput nu a putut alerga mai mult de 200 de metrii. Insa dupa 7 ani a alergat cursa de 32 km in Sacramento. Si-a serbat 70 de ani alergand pentru prima oara intr-un maraton adevarat. La 73, a obtinut cel mai bun timp - un record mondial pentru seniori - 4:32:08. Pana la 86 de ani a alergat in 65 de maratonuri.
In 2010, la 103 ani, Mavis tot mai alerga cate 7 km pe zi. Pneumonia a disparut de mult. Fiind si vegetariana, Mavis e sanatoasa tun!
Beneficiiile exercitiului fizic deriva din efectul muschilor in activitate, care actioneaza ca niste statii de pompare a sanagelui, stimuland circulatia. Aceatsa determina cresterea aportului de oxigen la nivelul celulei. Organele isi intensifica activitatea, toxinele sunt eliminate, vitalitatea organismului se imbunatateste, iar omul intinereste. Cu exercitiu pe termen lung, speranta de viata creste in medie cu 5 ani.
Asa ca merita sa incercati si dumneavoastra :-)
O ZI BUNA SA AVETI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu